Ads

lørdag 27. mai 2017

Asiatisk torskeburger med kimchi og rødløkskompott


Varm hamburgerbrød eller rist skiver av godt brød før montering. Monter hamburgeren lagvis med grønnsalat, rødløkskompott, burger og kimchi. Om en ønsker kan en ha litt rømme på toppen.

Glutenallergi: Bruk glutenfritt hamburgerbrød.

Asiatisk torskeburger med kimchi og rødløkskompott 

Allergen: Fisk (torsk), melk (crème fraîche, fløte), gluten i hamburgerbrød

Kjør 600 gr torsk og 1 1/2ts salt sammen i foodprossessoren. Spe med 1 dl crème fraîche og 1/2 dl fløte til en jevn farse.

Tilsett 1 1/2 ts gurkemeie, 1 1/2 ts kajennepepper, 3 ts spisskummen og 2-3 ss potetmel.

Rør inn 3 ss finhakket koriander. Form til burger og stek på middels varme i 3-4 minutter på hver side. Om en lager mange kan en steke de 1 minutt på hver side på høy varme og steke de ferdig i stekeovnen.

Melkeallergi: I farsen erstattes fløte og crème fraîche med 1 1/2 dl melkefri matfløte. Smak farsen til med litt sitron saft eller eplesidereddik.

Laktoseintoleranse: I farsen erstattes fløte og crème fraîche med 1 1/2 dl laktosefri matfløte. Smak farsen til med litt sitron saft eller eplesidereddik.
...............................................................................................................................................................
Rødløkskompott 

Allergen: melk (fløte, smør) 

Skjær 1 1/2 rødløk i tynne skiver og finhakk 3-4 fedd hvitløk. Fres mykt på middels høy varme, tilsett 3 dl fløte og la det koke inn til en tykk kompott. Smak til med salt og pepper. 

Melkeallergi: Stek løken i melkefritt margarin og erstatt fløte med melkefri matfløte. 

Laktoseintoleranse: Meierismør inneholder 0,6 gr laktose pr 100 gr noe de fleste med intoleranse tåler, tåles ikke dette brukes melkefritt margarin. Fløte erstattes med laktosefri matfløte.
................................................................................................................................................................
Kimchi uten fermentering

Allergen: Sesam (sesamolje) 

100 gr hodekål og 100 gr gulrot finstrimles og has i en gryte med 1 dl vann og 2 fedd raspet hvitløk. Kok opp og la det små koke i 4-5 minutter under omrøring. 

Bland sammen 2 ss eddik, 1 ss sesamolje, 2 ts raspet ingefær, 3/4 ts salt, 1/2 ts sukker og 1/2 ts finhakket rød chili.

4-5 sukkererter finstrimles og has i kål blandingen når den er ferdig kokt. Legges i et luftet glass som kan romme minst 0,5 liter, tøm over dressingen og skru på lokket. Rist godt og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter. 
................................................................................................................................................................

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar