Ads

torsdag 18. mai 2017

Cowboy hamburger med krydderpoteter


Allergen: Gluten, melk (rømme)

Lag en krydderblanding bestående av 1 1/2 ss umami, 1 ss røykt paprikapulver, 1 ss chilipulver og 1/4 ss svart pepper.

Finhakk 1/2 rødløk og 2 fedd hvitløk, surres på middelsvarme til det er blankt.

Ha 400 gr kverna storfekjøtt (f.eks. karbonadedeig) i en bolle, tilsett krydderblandingen og løken. Om en ønsker en sterkere hamburger tilsettes 1-2 finhakka chili. Bland raskt sammen, pass på å bearbeid deigen minst mulig.

Del opp i ønsket størrelse 60 - 150 gr, trill til en kule og trykk flate til burgeren er ca. 2 - 2 1/2 cm tykk. Brukt tommelen til å lage en liten fordypning i midten for å oppnå jevn overflate.
Brun burgerene raskt i en varm panne, før de settes i steikeovnen på 80 grader til ønsket kjernetemperatur er oppnådd. Ideell kjernetemperatur er 65 grader, kjøttet er da fremdeles litt rosa i midten.

Legg ost på hver burger og sett under grillen til den er smeltet.

Varm hamburgerbrød eller rist skiver av godt brød. Legg på salat, rømme, hot chilisaus og sylteagurk. Burgeren toppes med tomat og myk steikt rødløk.

Server med steikte poteter, rømme og hot chili saus.

Krydderpoteter

Vask potetene godt før de deles i staver. La stavene ligge 30 minutter i kaldt vann for å trekke ut stivelse. Sil av vannet, og legg poteten i en ildfast form eller stekebrett.

Poteten krydres med 2 ts salt, 2 ts røykt paprika, 1 ts chilipulver - krydder mengden passer til 4 store poteter. Avslutt med 2 ss nøytral olje. Vend sammen og spre utover.

Steik på 200 grader i 12 minutter før potetene snus og steikes til de har fått en gylden farge.

Glutenallergi: Bytt ut vanlige hamburgerbrød med gluten frie evt. gluten fritt brød.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar