Ads

tirsdag 16. mai 2017

Kyllingburger med chilimajones og aioliAllergen: Egg (eggeplomme), sennep, gluten (hvetemel i hamburgerbrød)

Beregn 1 kyllingfilet pr. person.

Begynn med å lage en rask majones, ha 4 romtemperert eggeplommer, 4 ss vann, 4 ts hvitvinseddik og i en høy smal beholder og bland sammen. Sett stavmikseren nedi og hell over 4 dl nøytral olje (solsikk- eller rapsolje).

Uten å løfte stavmikseren lar en den gå til majonesen er ferdig blandet.

1/2 av majonesen tilsettes 1-3 ts sharika alt etter hvor sterk en ønsker den skal være. Smak til med salt, pepper og evt. litt sitron. Sett kaldt i 20-30 minutter.

Den andre 1/2 av majonesen tilsettes 2 finrevet hvitløks fedd og smakes til med litt grov sennep, salt og pepper. Settes kaldt i 20-30 minutter.

Del kyllingfileten i skiver som er ca. 0,5 cm tykke. Krydres med salt og pepper, og steik på middels høy varme i 2-3 minutter på hver side til den er gjennomstekt.

Steik 3-4 biter bacon til hver burger på høy varme.

Varm hamburgerbrød eller rist skiver av godt brød før montering. Monter hamburgeren lagvis med chilimajones, grønn salat, kylling, tomat, rødløk, bacon og aioli.

Egg allergi: 1 dl vann fra hermetiske kikerter og 5 dl nøytral olje has i en høy smal beholder, kjør med stavmikseren til blandingen har fått luftig konsistens.

Sennep allergi: En kan smake til aiolien uten sennep.

Glutenallergi: Bruk glutenfritt hamburgerbrød.

KokkeHelene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar