Ads

mandag 15. mai 2017

Oppskrift eksklusive skolebrød norskSkolebrød Oppskrift

Allergen: Gluten (hvetemel, fullkorn hvete), melk (smør, melk), egg, sitrus (sitron)
Smelt 150 gr smør og tilsett 135 gr melis og 6 dl melk, varm opp blandingen til fingervarme. Del opp 50 gr fersk gjæren i bitter og tilsett i den varme væsken og rør til den er oppløst.
Om en bruker tørrgjær skal gjæren tilsettes i de tørre ingrediensene før en tilsetter væskeblandingen.
400 gr hvetemel, 600 gr fullkorn hvetemel, 2 ts bakepulver, 2 ts kardemomme og 1 ts vaniljesukker has i bakebollen. Tilsett væsken og la maskinen gå på lav hastighet i ca. 15 minutter.
Mens deigen eltes i maskinen lages eggekremen.
Ha 5 dl melk, 5 dl fløte og 150 gr sukker. Del en vaniljestang i to og skrap ut frøene, tilsett frø og den delte stangen i melkeblandingen. Varm opp til kokepunktet.
Pisk sammen 2 egg og 4 eggeplommer, rør inn 70 gr maizenamel og hel forsiktig i melkeblandingen under konstant omrøring.
Rør til blandingen tykner og er fri for klumper. Avkjøl.
Del deigen opp 18 like store emner og trill ut til ovale boller. La bollene heve på et lunt sted i 1 time.
Bruk fingrene til å lage en oval grop i bollene og legg i 1 1/2 ss eggekrem i hver bolle. Etterhev bollene i 15 minutter før de stekes midt i ovnen på 200 grader i 12-15 minutter.
Avkjøl bollene.
Bland sammen 2 dl melis, 1/2 ts sitron og vann til en tykk glasur. Smør på bollene og dryss over kokosmasse.
Sitrusallergi: Erstatt sitronsaft med vann i melisglasuren.
Egg allergi: Lag vaniljekrem av 2 pk vaniljesaus til koking. Om en ikke tåler melk erstattes melk med en melkefri drikk for eksempel kokosmelk eller mandelmelk.
Laktoseintoleranse: Erstatt melk og fløte med laktosefri melk og fløte. Meierismør inneholder 0,6 gr laktose pr 100 gr noe de fleste med intoleranse tåler, tåles ikke dette brukes melkefritt margarin.
Melkeallergi: Erstatt smør med melkefritt margarin, melk i bollene og eggekremen erstattes med kokosmelk eller mandelmelk. Fløten i eggekremen erstattes med melkefri fløte.
Glutenallergi: Erstatt hvetemel og fullkorn hvetemel med 400 gr havremel, 200 gr mandelmel og 200 gr fullkorn rismel. La deigen gå på lav hastighet i 30-40 minutter.

KokkeHelene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar