Ads

fredag 2. juni 2017

Panert rødspette med syltede grønnsaker


Allergen: Fisk (rødspette), gluten (hvetemel, brødraps/griljermel), sitrus (lime), egg

Retten smaker like godt kald som varm, og egner seg derfor både til lunsj på farten og som middag.

Beregn 2-3 rødspettefileter pr. person.

Bland sammen 3dl kaldt vann, 1ts sukker, 1 ts salt, 1/2 ts pepper og 1-2 korker med klar eddik. Smak på laken og tilsett evt. mer eddik, laken er klar når den "biter lett bak øre".

Skjær 1/2 agurk i tynne skiver som deretter blir kuttet i tynne strimler og has i laken. 1/2 rød paprika og 1 sjalottløk skjæres i tynne strimler og has i laken. Kutt opp 1-2 chili i tynne skiver og bland sammen med det andre.

Dekk til å la blandingen stå i 1 time på kjøkkenbenken. En kan også lage blandingen i forkant å oppbevare den i en lufttett beholder i kjøleskapet i 7-10 dager.

Til panering av 4 rødspettefileter blander en sammen 4 ss brødrasp (griljermel), 2 ts røykt paprikapulver, 2 ts salt og 1 ts svart pepper på et fat.

Visp sammen 1 egg i en bolle. Vend først fileten i hvetemel før den dyppes i egget, vend den så til slutt i brødrasp blandingen.

Stek fileten på høy varme i 1-2 minutter på hver side.

Til lunsj: server avkjølt rødspette med grønn salat, syltede grønnsaker og litt ferskpresset limesaft. Om en ønsker å ta lunsjen med seg blander en sammen salat og syltede grønnsaker og tilsetter rødspetten og limesaft rett før en spiser.

Til middag: server nystekt rødspette med grønn salat, syltede grønnsaker, kokte småpoteter og remulade.

Glutenallergi: Bruk glutenfritt griljermel eller brødrasp. Erstatt hvetemel med rismel eller havremel.

Egg allergi: Bland inn litt kaldt vann i hvetemelet så en får en tykk røre, dypp fileten først i dette før den vendes i brødraps blandingen.

Sitrusallergi: Erstatt lime med litt av laken fra de syltede grønnsakene, om en ønsker mer syre kan en tilsette litt eplesidereddik.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar