Ads

onsdag 19. juli 2017

Helstekt laksefilet marinert i teriyakisaus


Allergen: Fisk (laks), gluten (soyasaus), soya (soyasaus), sesam, melk (Crème Fraîche)

Ta en skinn og beinfri laksefilet å legg i en brødpose sammen med teriyakisaus, la fisken ligge å marinere i 30 - 45 minutter i romtemperatur. Beregn ca. 250 gr fisk pr person.

En kan bruke kjøpe saus eller en enkelt kan lage en selv, hjemmelaget teriyakisaus holder seg flere uker i kjøleskapet om den oppbevares på et lufttett glass.

Enkel teriyakisaus - finhakk 1 hvitløksfedd og rasp fersk ingefær til du har 1 ss. Bland i en kasserolle sammen med 1 dl soyasaus, 2 ss demerarssukker, 4 ss vann og 2 ts hvitvinseddik. Kok opp opp og avkjøl, før sausen siles.

Legg folie på et stekebrett, pass på at folien er ca. 8-10 cm lenger enn fiskefileten i hver ende. En kan også bruke en ildfast form om en ønsker det istedenfor folie. Legg noen klatter med smør midt på folien og legg laksefilet opp på. Brett folien som en form rundt laksen, pass på at den er tett slik at steikesjyen ikke renner ut. Fisken pensles med teriyakisaus før en drysser over med sesamfrø.
Forvarm ovnen til 150 grader og steik laksen midt i ovnen i ca. 30 minutter eller til kjernetemperaturen er ca. 50 grader. Om en ønsker en laks som er mindre rød i kjøttet, steik laksen til kjernetemperaturen når 58 grader.

Når fisken er nesten ferdig varmes Crème Fraîche i en gryte, tilsett 3-5 ss med stekekraft pr 3 dl Crème Fraîche. Smak sausen til med salt og pepper.

Server med kokte poteter og dampet grønnsaker.

Glutenallergi: Bruk glutenfri soyasaus.

Sesam: Fisken kan fint serveres uten sesamfrø.

Melkeallergi: Erstatt crème fraîche med melkfri rømme, rømmen kan også smakes til med litt kokosmelk og lime i tillegg til stekekraft.

Laktoseintoleranse: Erstatt crème fraîche med laktosefri rømme, ta rømmen av varmen rett før den når kokepunktet for å unngå at den skiller seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar